Pierre Bleuse

Den franske dirigent Pierre Bleuse er hurtigt ved at blive en af ​​de mest spændende og eftertragtede dirigenter. Pierre er for nylig annonceret som chefdirigent for Odense Symfoniorkester fra september 2021, samt som ny kunstnerisk leder af den berømte Pablo Casals Festival i Prades (Frankrig). Han er dukket op på den internationale scene i de sidste tre år, og optrådt med store orkestre som bl.a. Orchestre de Paris, Orchestre National de France, Tokyo Symphony Orchestra, China National Symphony Orchestra, og Royal Stockholm Philharmonic. Han arbejder jævnligt med nogle af de mest eftertragtede internationale solister som Sol Gabetta, Nicholas Angelich, Bertrand Chamayou, Emmanuel Pahud, Renaud og Gautier Capuçon.

Bleuse studerede hos dirigent Jorma Panula i Finland og Laurent Gay på Haute École de Genève. Oprindeligt uddannet som violinist fungerede han som koncertmester og assisterende dirigent for Toulouse Chamber Orchestra (2000-2010) og var medlem af Satie-kvartetten.

www.pierrebleuse.com

TUGAN SOKHIEV

Den internationalt anerkendte dirigent Tugan Sokhiev deler sin tid ligeligt mellem det symfoniske repertoire og opera – i 2021 blandt andet på The Metropolitan Opera i New York. Som gæstedirigent dirigerer Sokhiev regelmæssigt flere af verdens førende orkestre: Concertgebouw orkestret, som han turnerede med i 2021, Wiener Philharmonikerne, Berliner Philharmonikerne, New York Philharmonics, Boston og Chicago Symphony Orchestras, Philadelphia Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Rom m.fl.

Indtil for nylig var Sokhiev desuden chefdirigent ved både Orchestra National de Toulouse og Bolshoi Teatret i Moskva, men har trukket sig fra begge poster i forbindelse med den russiske invasion af Ukraine med ordene:  I have never supported and I will always be against any conflicts in any shape and form (…) We as musicians are given extraordinary chance and mission to keep human race kindhearted and respectful to each other by playing and interpreting great composers. We musicians are there to remind through music of Shostakovich about horrors of war. We musicians are the ambassadors of peace. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tugan_Sokhiev

Cristian Măcelaru

Han er chefdirigent for WDR Sinfonieorchester, og en af de hurtigt voksende dirigenter inden for klassisk musik. Cristian Măcelarus dirigentperiode med Europas førende radioorkester WDR, begyndte i sæsonen 2019/20. Sæsonen efter tiltrådte han stillingen som musikdirektør for Orchestre National de France i Paris. Og han er musikdirektør og dirigent for Cabrillo Festival of Contemporary Music; verdens førende festival dedikeret til nutidigt symfonisk repertoire.

Cristian Măcelaru vakte international opmærksomhed første gang i 2012, da han overtog koncerter fra Pierre Boulez med Chicago Symphony Orchestra. Siden da har han optrådt regelmæssigt med amerikanske toporkestre som New York Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Cleveland Orchestra, St. Louis Symphony og National Symphony Orchestra. I Europa er Măcelaru en efterspurgt gæstedirigent med orkestre som Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Royal Concertgebouw Orchestra, Dresdner Philharmonie, Leipzig Gewandhausorchester, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, BBC Symphony Orchestra og DR SymfoniOrkestret.

Cristian Măcelaru blev født i Timișoara, Rumænien. Som den yngste af ti børn modtog han violinundervisning i en tidlig alder. Hans studier i Rumænien bragte ham til Interlochen Arts Academy i Michigan, University of Miami i Florida og Rice University i Houston, hvor han studerede dirigent hos Larry Rachleff, samt tog masterclasses i Tanglewood Music Center og Aspen Music Festival hos David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen og Stefan Asbury.

www.macelaru.com

Klaus Mäkelä

Chefdirigent og kunstnerisk rådgiver i Oslo Filharmonien. Artistisk rådgiver og musikchef i Orchestre de Paris. Kunstnerisk leder af Turku Music Festival. Og første gæstedirigent i Sveriges Radios Symfoniorkester. Så kort, og på samme tid så stort, kan Klaus Mäkeläs virke i en alder af 26 år beskrives.

Foruden gæstedirigent hos ledende orkestre rundt om i verden, kan Mäkelä opleves som cellist i kammermusiksammenhænge, f.eks. i denne sæson som ’Portrait Artist’ i Wiener Konzerthaus, på Verbier Festival og for første gang på Jurmala-festivalen i Riga med Mariss Jansons Festival Orchestra.

Endelig har Mäkelä, som eksklusiv Decca Classics kunstner, sammen med Oslo Filharmonien indspillet Sibelius’ komplette cyklus af symfonier, der udkommer i år.

Mäkelä har studeret på Sibelius Akademiet hos Jorma Panula og cello hos Marko Ylönen, Timo Hanhinen og Hannu Kiiski. Som solist har han optrådt med flere finske orkestre og som kammermusiker med medlemmer af Oslo Filharmonien, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks og Orchestre Philharmonique de Radio France.

www.klausmakela.com

Nikolaj Szeps-Znaider

Dirigent og violinist Nikolaj Szeps-Znaider har netop indviet sin første sæson som musikchef for Orchestre national de Lyon. Han er fast gæstedirigent hos nogle af verdens førende orkestre, herunder Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal, Bamberg Symphony og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Som virtuos verdens-violinist, fører Szeps-Znaider en travl kalender af koncerter og kammermusik. I sæsonen 19/20 optrådte han som solist med Wiener Symfonikerne, Orchestre National de France og Konzerthausorcheter Berlin, og han opførte samtlige Beethovens Violin Sonater med Rudolf Buchbinder i Wiens Musikverein.

Szeps-Znaider brænder for at støtte den næste generation af musikalske talenter, og er Præsident for Carl Nielsen International Competition, som finder sted hvert tredje år i Odense, Danmark. Han spiller på “Kreisler” Guarnerius “del Gesu” 1741, udlånt til ham af Det Kongelige Teater, og med støtte fra VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN og Knud Højgaards Fond.

www.enticottmusicmanagement.com

Menu