FREDAG DEN 26. AUGUST

OSLO-FILHARMONIEN

Klaus Mäkelä, dirigent
Isabelle Faust, violin

PROGRAM
Carl Nielsen: Helios ouverture
Alban Berg: Violinkoncert
Mahler: Symfoni nr. 5

Oplev et af Skandinaviens bedste orkestre når Oslo-Filharmonien åbner Carl Nielsen Festival 2022. På dirigentpodiet står deres chefdirigent, finske Klaus Mäkelä, der har gjort kometkarriere og i en alder af 26 år er efterspurgt af orkestre i hele verden. Den tyske stjerneviolinist Isabelle Faust er solist i Bergs violinkoncert ’Til minde om en engel’. Koncerten åbnes selvfølgelig med Carl Nielsen og afsluttes med Mahlers storslåede 5. symfoni.

LØRDAG DEN 27. AUGUST

Kammerkoncert

Nikolaj Szeps-Znaider, violin
Gautier Capuçon, cello
Maxim Rysanov, bratsch
Trio con Brio Copenhagen
Den Danske Strygekvartet

Program
Robert Schumann: Klaverkvartet
Felix Mendelssohn: Oktet 

Carl Nielsen Festivalens kammerkoncerter byder på musikalske mestermøder mellem Danmarks to bedste kammerensembler og internationale stjernesolister. I Anexet på Lundsgaard Gods møder Trio con Brio Copenhagen bratschist Maxim Rysanov i Schumanns medrivende klaverkvartet, og derefter er der fest for strygerne i Mendelssohns sprudlende oktet, hvor Den Danske Strygekvartet slår sig sammen med bl.a. Nikolaj Szeps-Znaider og den franske cellovirtuos Gautier Capuçon.
Koncerten præsenteres i samarbejde med Kammermusik på Lundsgaard.

SØNDAG DEN 28. AUGUST

Kammerkoncert

Trio Con Brio Copenhagen
Daniil Trifonov, klaver
Den Danske Strygekvartet

PROGRAM
Johannes Brahms: Klavertrio nr 2 i C Dur
Sjostakovitj: Klaverkvintet

I den tredje af Carl Nielsen Festivals Kammerkoncerter skal vi til Bramstrup, hvor Carl Nielsen i sin barndom vogtede gæs på de omkringliggende marker. Trio con Brio spiller Brahms, og derefter deler Den Danske Strygekvartet scenen med én af verdens førende pianister lige nu: Daniil Trifonov. De spiller Sjostakovitjs bevægende og intense klaverkvintet – et værk fra Trifonovs kernerepertoire.

MANDAG DEN 29. AUGUST

Philharmonia Orchestra #1

Tugan Sokhiev, dirigent
Daniil Trifonov, klaver

Program
Carl Nielsen: Ouverture til 2. akt fra Saul og David
Pjotr Ilitj Tjaikovskij: Klaverkoncert nr. 1
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4

Londons Philharmonia orkester, der normalt hører til i Royal Festival Hall, tager turen til Odense for at spille hele to koncerter ved Carl Nielsen Festival. Med sig har de Daniil Trifonov om hvem London Times skrev: “…uden tvivl den mest forbløffende pianist i vores tid” som solist i Tjaikovskijs vidunderligt virtuose klaverkoncert. Koncerten indledes med Carl Nielsens forspil til operaen Saul og David og afsluttes med en udødelig symfonisk klassiker: Brahms 4. symfoni.

TIRSDAG DEN 30. AUGUST

Philharmonia Orchestra #2

Nikolaj Szeps-Znaider, dirigent
Maxim Vengerov, violin

Program
Carl Nielsen: Hr. Oluf han rider – Ouverture
Johannes Brahms: Violinkoncert
Pjotr Ilitj Tjaikovskij: Symfoni nr. 6 

Londons Philharmonia orkester, der normalt hører til i Royal Festival Hall, spiller i Odense i anledning af Carl Nielsen Festival. Denne koncert, som er Philharmonias anden koncert ved Carl Nielsen Festival, dirigeres af festivalens kunstneriske leder og initiativtager, verdens-danskeren Nikolaj Szeps-Znaider. Som solist i Brahms violinkoncert har han dog overladt scenen til sin ven og mindst lige så berømte kollega Maxim Vengerov. Koncerten indledes med et smæld fra Nielsens mest mindeværdige stykke fra Hr. Oluf han rider,  nemlig Ouverturen. Som afslutning på festivalen spilles Tjaikovskijs skæbnetunge og følelsesladede sidste symfoni med tilnavnet ’Pathetique’.

AFTER CONCERT KL. 22.00*
PÅ Anarkist Beer & Food Lab i Odense

Den dansk/svenske trio Dreamers’ Circus har udgangspunkt i folkemusikken, men folder herefter musikken ud på tværs af alle genrer. Hver aften tager trioen udgangspunkt i musik af Carl Nielsen, som foruden symfonier, koncerter og kammermusik også er kendt for sine mange sange og folkemelodier. Og med god hjælp og samspil med prominente artister.

Det her bliver sjovt!

Special guest stars:

26/8: Marie Nørgaard
27/8: Christian Hjelm
29/8: Sys Bjerre
30/8: Mathias Hedegaard

*Hver aften, undtagen søndag d. 28.8

Menu