Cristian Măcelaru

Cristian Măcelarus har dirigeret WDR, siden sæsonen 2019/20. Sæsonen efter tiltrådte han stillingen som musikdirektør for Orchestre National de France i Paris. Han er musikdirektør og dirigent for Cabrillo Festival of Contemporary Music; verdens førende festival dedikeret til nutidig symfonisk musik.

Cristian Măcelaru vakte, første gang, international opmærksomhed i 2012, da han erstattede Pierre Boulez med Chicago Symphony Orchestra. Siden da har han regelmæssigt optrådt med amerikanske toporkestre som New York Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Cleveland Orchestra, St. Louis Symphony og National Symphony Orchestra. I Europa er Măcelaru en efterspurgt gæstedirigent hos orkestre som Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Royal Concertgebouw Orchestra, Dresdner Philharmonie, Leipzig Gewandhausorchester, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, BBC Symphony Orchestra og DR SymfoniOrkestret.

Cristian Măcelaru blev født i Timișoara, Rumænien. Som den yngste af ti børn modtog han violinundervisning i en tidlig alder. Hans studier i Rumænien bragte ham til Interlochen Arts Academy i Michigan, University of Miami i Florida og Rice University i Houston, hvor han studerede dirigent hos Larry Rachleff, samt tog masterclasses i Tanglewood Music Center og Aspen Music Festival hos David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen og Stefan Asbury.

www.macelaru.com

Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä er chefdirigent og kunstnerisk rådgiver for Oslo Filharmonien, kunstnerisk rådgiver og musikchef for Orchestre de Paris og kunstnerisk leder af Turku Music Festival. Derudover er han første gæstedirigent ved Sveriges Radios Symfoniorkester. Så kort og godt, kan Klaus Mäkeläs virke, i en alder af blot 26 år, beskrives.

I sæsonen 2021/22 optræder Klaus Mäkelä som ’portrait artist’ i Wiener Konzerthaus og gæstedirigerer Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, San Francisco Symphony, Royal Concertgebouworkest, London Philharmonic, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks og Münchner Philharmoniker. I sommeren 2022 optræder han for første gang ved BBC Proms med Oslo Philharmonic og vender tilbage til Verbier Festival for at dirigere Verbier Festivals orkestre samt optræde som kammermusiker.

Mäkelä har studeret direktion på Sibelius Akademiet hos Jorma Panula og cello hos Marko Ylönen, Timo Hanhinen og Hannu Kiiski. Som solist har han optrådt med flere finske orkestre og som kammermusiker med medlemmer af Oslo Filharmonien, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks og Orchestre Philharmonique de Radio France.

Endelig har Mäkelä, som eksklusiv Decca Classics kunstner, sammen med Oslo Filharmonien, indspillet Sibelius’ komplette cyklus af symfonier, der udkommer i år.

www.klausmakela.com

Nikolaj Szeps-Znaider

Dirigent og violinist Nikolaj Szeps-Znaider har netop indviet sin første sæson som musikchef for Orchestre National de Lyon. Han er fast gæstedirigent hos nogle af verdens førende orkestre, herunder Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal, Bamberg Symphony og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Som virtuos verdens-violinist, fører Szeps-Znaider en travl kalender af koncerter og kammermusik. I sæsonen 19/20 optrådte han som solist med Wiener Symfonikerne, Orchestre National de France og Konzerthausorcheter Berlin, og han opførte samtlige Beethovens Violin Sonater med Rudolf Buchbinder i Wiens Musikverein.

Szeps-Znaider brænder for at støtte den næste generation af musikalske talenter, og er Præsident for Carl Nielsen International Competition, som finder sted hvert tredje år i Odense, Danmark. Han spiller på “Kreisler” Guarnerius “del Gesu” 1741, udlånt til ham af Det Kongelige Teater, og med støtte fra VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN og Knud Højgaards Fond.

www.enticottmusicmanagement.com

Pierre Bleuse

Den franske dirigent Pierre Bleuse er hurtigt ved at blive en af de mest spændende og eftertragtede dirigenter i verden. Pierre er for nylig blevet udnævnt til chefdirigent for Odense Symfoniorkester fra september 2021, samt som ny kunstnerisk leder af den berømte Pablo Casals Festival i Prades (Frankrig). Han har optrådt med orkestre som bl.a. Orchestre de Paris, Orchestre National de France, Tokyo Symphony Orchestra, China National Symphony Orchestra, og Royal Stockholm Philharmonic. Han arbejder jævnligt med de mest eftertragtede internationale solister som Sol Gabetta, Nicholas Angelich, Bertrand Chamayou, Emmanuel Pahud, Renaud og Gautier Capuçon.

Bleuse studerede hos dirigent Jorma Panula i Finland, og Laurent Gay på Haute École de Genève. Oprindeligt uddannet som violinist, fungerede han som koncertmester og assisterende dirigent for Toulouse Chamber Orchestra (2000-2010) og var medlem af Satie-kvartetten.

www.pierrebleuse.com

TUGAN SOKHIEV

Den internationalt anerkendte dirigent Tugan Sokhiev deler sin tid mellem det symfoniske repertoire og opera. Sokhiev var musikalsk leder af Orchestre National du Capitole de Toulouse fra 2008 til 2022 og det prestigefyldte Bolshoi Teater i Moskva fra 2014 til 2022.

Han blev udnævnt til musikdirektør for Orchestre National du Capitole de Toulouse i 2008 og har stået i spidsen for flere succesrige koncert-sæsoner, og et betydeligt antal turnéer i udlandet, som har medvirket til orkestrets internationale ry.

Siden 2014 har han også været musikdirektør og chefdirigent for Bolshoi Teatret i Moskva. Han brænder for sit arbejde med sangere og har dirigeret mange operaer, bl.a. på Metropolitan Opera i New York.

Sokhiev dirigerer jævnligt nogle af de mest fremtrædende orkestre i verden som gæstedirigent. Bl.a. Amsterdams Concertgebouw Orchestra, Wienerphilharmonikerne, Berlinerphilharmonikerne, Boston, Chicago og New York Symphony Orchestras, Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Rom og mange flere.

Tugan Sokhiev kan opleves på Carl Nielsen Festival hvor han dirigerer Philharmonia Orchestra d. 29. August kl. 19.30.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tugan_Sokhiev

Menu