Den Danske Strygekvartet

Den Danske Strygekvartet er en kvartet i international verdensklasse. Kvartetten har en særligt medrivende spillestil, der stråler af stor teknisk kunnen og musisk kvalitet, en enorm glæde ved at spille og en forfriskende tilgang til velkendte klassiske værker. Siden kvartettens debut i 2002 har gruppen haft en forkærlighed for skandinaviske komponister og vor tids komponister. De er tillige kendte for deres dybsindige og klangskønne fortolkninger af de klassiske mestre, som Beethoven og Haydn, der får yderligere liv og dimensioner tilført ved ensemblets dybe engagement i nordisk folkemusik. New York Times har beskrevet Den Danske Strygekvartet som “et overflødighedshorn af strygere serveret med ungdommelig energi og sanselige krydderier.” 

Den Danske Strygekvartet har, udover at være GRAMMY®-nomineret, også modtaget adskillige priser – ikke mindst den prestigefyldte Carl Nielsen Pris i 2011. Udover deres koncertvirksomhed, præsenterer de årligt deres egen festival, DSQ Festival, hvor konceptet ’afslappet dybde’ dyrkes sammen med musikalske venner og kolleger fra hele verden.

Violinisterne Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen og bratschisten Asbjørn Nørgaard mødtes som børn på en musiksommerlejr, hvor de spillede fodbold ved siden af musikken. Som teenagere begyndte de at studere klassisk kammermusik hos professor Tim Frederiksen fra Kongelige Danske Musikkonservatorium, og i 2008 blev de fuldtallige, da cellisten Fredrik Sjölin sluttede sig til kvartetten.

www.danishquartet.com

Dreamer’s Circus

Dreamers’ Circus er en naturkraft indenfor nordisk verdensmusik; en trio som henter inspiration i den skandinaviske traditionelle folkemusik og på opfindsom vis folder musikken ud på tværs af alle genrer. De er unge i deres udtryk og energi, men indtager scenen med velforvaltet talent, som kun de virkeligt erfarne kan.

Dreamers’ Circus er Nikolaj Busk på klaver og harmonika, Ale Carr på nordisk sitar og Rune Tonsgaard Sørensen (fra Den Danske Strygekvartet) på violin. Trioen turnerer over hele verden, fra Europa til Japan, Australien og USA. I 2020 udgav Dreamer’s Circus deres femte album, Blue White Gold (Vertical Records) som blev kåret som Årets Album til Danish Music Awards 2020. I 2021 vandt ensemblet Carl Prisen for Årets Komponist i Roots-kategorien.

www.dreamerscircus.com

Trio Con Brio Copenhagen

Trio Con Brio Copenhagen, anerkendt som en af ​​de fineste klavertrioer i verden, er godt på vej ind i deres 23. sæson. De tre musikere mødtes i Wien i 1999 og markerede sig hurtigt, da de i 2002 vandt førsteprisen i P2 Kammermusik-konkurrence og i ARD-Wettbewerb i München. Siden har de vundet førstepriser i adskillige store internationale kammermusikkonkurrencer og optrådt over hele verden. Trioen består af de koreanskfødte søstre, Soo-Kyung Hong (cello) og Soo-Jin Hong (violin) samt Soo-Kyungs mand, den danske pianist Jens Elvekjær.

Da P2 Kunstnerprisen i 2015 blev tildelt trioen, udtalte redaktøren Esben Tange: ”Trio con Brio har i mere end 10 år været et fyrtårn for kammermusikken i Danmark. Klassiske kerneværker af Beethoven, Schubert og Brahms bliver i hænderne på Trio con Brio til sprællevende musik af i dag. Og i kraft af en helt særlig musikalsk intensitet har Trio con Brio været i stand til at ramme et stort internationalt publikum med ny dansk musik af Per Nørgård, Hans Abrahamsen og Bent Sørensen.”

Alle tre medlemmer af trioen vidste fra starten, at deres musikalske identitet skulle findes i klavertrioen: ”Der er noget ved trioens konfiguration – ved den trekant – der på en eller anden måde fokuserer og forstærker den særlige forståelse, som vi alle har, som mennesker og som musikere. Det er både en frihed og en opfyldelse.”

Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong er koncertmestre på hhv. violin og cello i DR SymfoniOrkestret, og Jens Elvekjær er professor i klaver og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Trioen er modtagere af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens hæderspris 2019.

www.trioconbrio.dk

Quatuor Diotima

Quatuor Diotima er et af de mest efterspurgte kammerensembler i verden i dag. Det blev dannet i 1996 af kandidater fra konservatoriet i Paris.

Quatuor Diotima har arbejdet tæt sammen med flere af de største komponister i det sene tyvende århundrede, især Pierre Boulez og Helmut Lachenmann. Kvartetten bestiller jævnligt nye værker fra vor tids mest fremtrædende komponister og spejlet i vor tids musik, kaster kvartetten et nyt lys på mesterværkerne fra det 19. og 20. århundrede, især Beethoven, Schubert, Den Anden Wienerskole (Schoenberg, Berg og Webern) samt Janáček, Debussy, Ravel og Bartók.

Siden 2008 har Quatuor Diotima været Quartet in residence ved Région Centre-Val de Loire og udviklet en række kvartetkoncerter der samler en ny generation af strygekvartetter med etablerede ensembler, og på l’Abbaye de Noirlac er kvartetten vært og underviser ved master-classes, der samler unge komponister og kvartetter fra hele verden.

Quatuor Diotima optræder jævnligt i verdens fineste sale og koncertserier. I 2018 indledte kvartetten et tre-årigt ophold som artists in residence ved Radio France i Paris og blev samme år tildelt European Cultural Heritage Award af det franske kulturministerium.

https://quatuordiotima.fr/

Menu