Daniil Trifonov

Den Grammy-vindende russiske pianist Daniil Trifonov – Musical America’s 2019 Artist of the Year – har vakt opsigt i den klassiske musikverden, som solopianist, solist med orkester, samarbejdspartner i kor- og kammermusik og ikke mindst som komponist.

Med en fuldendt teknik kombineret med en sjælden følsomhed og dybde, imponerer hans præstationer verden over. Med pianisten Martha Argerich’s ord “Han har alt og mere til … ømhed og også det dæmoniske element. Jeg har aldrig hørt noget lignende…” 

Det var i sæsonen 2010-11, at Trifonov for alvor slog igennem da han vandt medaljer ved tre af musikverdenens mest prestigefyldte konkurrencer: 3. pris ved Chopin-konkurrencen, 1. pris i Rubinstein-konkurrencen og både 1. pris og Grand Prix ved Tchaikovsky-konkurrencen.

Listen af bedrifter er meget lang, men et ganske lille udpluk inkluderer en sæsonlang periode i 2019-20 som Artist-in-Residence ved New York Philharmonic under Jaap van Zweden, bl.a. med New York-premieren på Trifonovs egen klaverkvintet, og hans egen “Perspectives” serie på syv koncerter i Carnegie Hall – samt en opførelse af Tjajkovskijs første klaverkoncert under Riccardo Muti i den historiske gallafinale ved Chicago Symfoniorkesters 125-års jubilæumsfejring.

www.daniiltrifonov.com

Gautier Capuçon

Gautier Capuçon har optrådt med mange af verdens førende dirigenter og instrumentalister. Han er grundlægger og leder af ‘Classe d’Excellence de Violoncelle’ ved Louis Vuitton Fonden i Paris, og ambassadør for Orchestre à l’École Association, der arbejder med at udbrede klassisk musik til mere end 40.000 tusinde skolebørn over hele Frankrig. Gautier Capuçon har modtaget flere priser, og anerkendes for sit udtryk, sin virtuositet og sin klang. Han spiller på en Matteo Goffriller “L’Ambassadeur” fra 1701.

Capuçon begyndte at spille cello i en alder af fem år. Han studerede ved Conservatoire National Supérieur i Paris hos Philippe Muller og Annie Cochet-Zakine, og senere hos Heinrich Schiff i Wien. Nu optræder han med verdens førende orkestre, arbejder med dirigenter som Lionel Bringuier, Semyon Bychkov, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, Andrés Orozco-Estrada og Yannick Nézet-Séguin; og samarbejder med nutidige komponister, herunder Lera Auerbach, Karol Beffa, Esteban Benzecry, Nicola Campogrande, Qigang Chen, Bryce Dessner, Jérôme Ducros, Henry Dutilleux, Thierry Escaich, Philippe Manoury, Bruno Mantovani, Krzysztof Rihmmann og J. Wolfgang Penderecki.

I januar 2022 lancerede Gautier Capuçon sin egen fond, til støtte for unge og talentfulde musikere: fondationgautiercapucon.com

www.gautiercapucon.com

Isabelle Faust

Isabelle Faust betager sit publikum med sine overbevisende fortolkninger. Hun dykker dybt ned i hvert eneste værk med fokus på den musikhistoriske kontekst og klangen af datidens instrumenter, for derigennem at opnå den størst mulige autenticitet ifølge den seneste musikforskning. Således kaster hun nyt lys over repertoiret fra en lang række komponister i passionerede udførelser.

Andre musikere fortæller, at når de arbejder med hende, spiller de bedre selv. Så fokuseret som en laserstråle når hun ind til essensen af ​​musikken og sætter nye standarder. 

Allerede i en ung alder vandt hun både Leopold Mozart-konkurrencen og Paganini-konkurrencen, og derefter fulgte regelmæssige optrædener med orkestre som Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra Tokyo, Chamber Orchestra of Europe og Freiburger Barockorchester under dirigenter som Claudio Abbado, Giovanni Antonini, Frans Brüggen, Sir John Eliot Gardiner, Bernard Haitink, Daniel Harding, Philippe Herreweghe, Andris Nelsons og Robin Ticciati.

Faust har i mange år haft et tæt duo-samarbejde med pianisten Alexander Melnikov og de har bl.a. indspillet sonater af Mozart, Beethoven og Brahms.

www.impresariat-simmenauer.de

Maxim Rysanov

Den grammy-nominerede ukrainsk-britiske bratschist og dirigent Maxim Rysanov har etableret sig som en af ​​verdens mest levende og karismatiske musikere. Som bratschist er han hovedsageligt kendt som hyppig gæst på internationale musikscener, såsom BBC Last Night of the Proms og festivalerne i Edinburgh, Salzburg og Verbier, og han har optrådt som solist med en lang række af verdens førende orkestre.

Parallelt med sit virke som bratschist, har han en travl karriere som dirigent, og kombinerer ofte de to roller som dirigent fra solistpodiet. Hans entusiasme for ny musik har genereret mange spændende samarbejder, og udvidet bratschrepertoiret. Dette inkluderer verdenspremierer af Dobrinka Tabakova, Pēteris Vasks m.fl.

Rysanov har modtaget adskillige priser, herunder prisen for Gramophone Young Artist of the Year og BBC Radio 3 New Generation Award. Han er desuden prisvinder ved Geneve, Lionel Tertis og Valentino Bucchi konkurrencerne.

Han spiller på en Giuseppe Guadagnini bratsch fra 1780, kendt som ‘II Soldato’, venligst udlånt af Premiere Performances of Hong Kong.

https://www.maximrysanov.com/

MAXIM VENGEROV

Violinist og Grammy-prisvinder Maxim Venerov hyldes som en af ​​verdens fineste musikere, og er derudover også en internationalt anerkendt dirigent.

Han begyndte sin violinkarriere allerede som 5-årig; som 10-årig turnerede han allerede udenlands og som 15-årig vandt han den internationale Carl Flesch Konkurrence i London og fik for alvor skub i karrieren. Han har som ung haft et meget nært forhold til den legendariske cellist Mstislav Rostropovich og også pianist/dirigent Daniel Barenboim var blandt hans tidlige mentorer.

I de sidste par sæsoner har Maxim Vengerov optrådt som solist og/eller dirigent med flere af de største orkestre, herunder New York Philharmonic, Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra m.fl. 

Hans mål har altid været at bruge musikken til at række ud til andre mennesker og andre kulturer, og i 1997 blev han udnævnt International Goodwill Ambassador af UNICEF – som den første klassiske musiker nogensinde. Han fortæller selv hvordan han ser musik som en slags tilflugtssted fra den moderne verdens høje tempo: “It has the power of healing,” siger han, “because we learn something not only about music but about ourselves…We need to return to the roots, and we shouldn’t cut ourselves off from the source.”

Som dedikeret underviser er han tilknyttet Mozarteum University i Salzburg samt Royal College of Music in London. 

Maxim Vengerov spiller på en eks-Kreutzer Stradivari fra 1727. 

https://maximvengerov.com/

Oh Land / sangerinde

Den danske sangerinde og komponist Nanna Øland Fabricius, måske bedre kendt som Oh Land, skrev og producerede sit første album Fauna i 2008, efter en opstået rygskade der ødelagde hendes balletkarriere. Siden da har Oh Land udgivet fire studiealbum og turneret verden mange gange, både som hovednavn og som opvarmning for artister som Katy Perry og Sia. Som sangskriver har hun arbejdet med Pharrell, Sia, John Legend og Tricky, blot for at nævne nogle få.

Oh Land komponerer også musik til film, teater og den klassiske musikverden. Hun har optrådt med Lang Lang og Joshua Bell i Carnegie Hall i New York, samt arrangeret koncerter for DR Symfoniorkestret i hjemland Danmark. Hun har samarbejdet ad flere omgange med Dronning Margrethe om balletforestillinger på Pantomineteatret (første gang i 2016); skabt musikken til Watermusic, en multimedieforestilling for over 15.000 mennesker på Randers Havn, der kombinerer arkitektur, dans og musik (2017), samt skabt nodemusikken til udstillingen “Skibet” på Nikolaj Kunsthal i samarbejde med Eske Kath. Senest gentænkte hun den danske nationalsang som en mørk, dystopisk temasang til det nye Netflix sci-fi-hit “The Rain”.

https://www.ohlandmusic.com/

Menu