Den Danske Strygekvartet

Den GRAMMY®-nominerede Danske Strygekvartet fortsætter med at vinde frem blandt de mange exceptionelle kammermusikgrupper i dag. Kvartettens spil reflekterer upåklagelig musikalitet, sofistikeret kunstnerskab, en udsøgt klarhed i ensemblet og frem for alt en udtryksfuldhed uløseligt bundet til musikken, fra Haydn til Shostakovich til nutidsværker. Deres optrædener indeholder en sjælden musikalsk spontanitet, hvor lytteren ofte rammes af at høre et repertoire, som var det første gang. Det er denne håndgribelige glæde til stede i musikken, som har gjort kvartetten efterspurgt på koncertscener verden over.

Den Danske Strygekvartet har modtaget adskillige priser og hæder på deres vej, ikke mindst den prestigefyldte Carl Nielsen Pris i 2011. Som en ekstra feature til deres musikalske virke, præsenterer de også årligt deres egen festival, DSQ Festival, hvor konceptet ’afslappet dybde’ dyrkes sammen med musikalske venner og kolleger fra hele verden.

Violinisterne Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen og bratchisten Asbjørn Nørgaard mødtes som børn på en musiksommerlejr, hvor de spillede fodbold ved siden af musikken. Som teenagere begyndte de at studere klassisk kammermusik hos professor Tim Frederiksen fra Kongelige Danske Musikkonservatorium, og i 2008 blev de fuldtallige, da cellisten Fredrik Schøyen Sjölin sluttede sig til kvartetten.

www.danishquartet.com

Dreamer’s Circus

Dreamer’s Circus er en force i nordisk verdensmusik, en trio som henter inspiration i den skandinaviske traditionelle folkemusik, og på opfindsom vis folder musikken ud på tværs af alle genrer. De er unge i deres udtryk og energi, men indtager scenen med velforvaltet talenter, som kun de virkelige erfarne kan.

Dreamers’ Circus er Nikolaj Busk på klaver og harmonika, Ale Carr på nordisk citern og Rune Tonsgaard Sørensen (fra Den Danske Strygekvartet) på violin. Trioen turnerer alle verdenshjørnerne, fra Europa til Japan, Australien og USA. I 2020 udgav Dreamer’s Circus deres femte album, Blue White Gold (Vertical Records), og blev kåret som Årets Album til Danish Music Awards 2020, og Carl Prisen 2021 for Årets Komponist i Roots-kategorien.

www.dreamerscircus.com

Trio Con Brio Copenhagen

Trio Con Brio, anerkendt som en af ​​de fineste klavertrioer i verden, er godt på vej ind i deres 21. sæson. Trioen blev dannet ved MDW, universitetet for Music and Performing Arts i Wien i 1999, og i dag har de base i København hvorfra de turnerer vidt omkring i hele verden. Trioen består af de koreanskfødte søstre, Soo-Kyung Hong (cello) og Soo-Jin Hong (violin) samt Soo-Kyungs mand, den danske pianist Jens Elvekjær.

Da P2 Kunstnerprisen i 2015 blev tildelt trioen, udtalte redaktøren Esben Tange: ”Trio con Brio har i mere end 10 år været et fyrtårn for kammermusikken i Danmark. Klassiske kerneværker af Beethoven, Schubert og Brahms bliver i hænderne på Trio con Brio til sprællevende musik af i dag. Og i kraft af en helt særlig musikalsk intensitet har Trio con Brio været i stand til at ramme et stort internationalt publikum med ny dansk musik af Per Nørgård, Hans Abrahamsen og Bent Sørensen.”

Alle tre medlemmer af trioen vidste fra starten, at deres musikalske identitet skulle findes i klavertrioen: ”Der er noget ved trioens konfiguration – ved den trekant – der på en eller anden måde fokuserer og forstærker den særlige forståelse, som vi alle har, som mennesker og som musikere. Det er både en frihed og en opfyldelse.”

Soo-Jin spiller på en Andrea Guarneri violin, Soo-Kyung spiller på en Grancino cello, og Jens er Danmarks første Steinway Artist.

www.trioconbrio.dk

Menu